Главная » 2015 » Август » 25 » Урочистості з нагоди святкування Дня Прапора України.
11:06
Урочистості з нагоди святкування Дня Прапора України.
23 серпня, в 09.00, на площі біля Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбулася церемонія урочистого підняття Державного Прапора України.
О 09.30, після святкового підняття Прапора, учасники заходу відправилися у святкову ходу від парку Слави до площі «Херсон фестивальний» (вул. Перекопськая, Міський парк).
Державний прапор України - це символ країни. Він є втіленням національної єдності, честі і гідності, традицій держави, історії і сучасності. Під ним українці йшли до проголошення незалежної України, до перемоги. Це прапор миролюбності. У всі століття і у всіх народів державний прапор був і залишається одній з найвищих і шанобливіших святинь.
Також в 10.00 відбулося відкриття суспільного майданчика «Героїв революції Гідності». Меморіальна композиція присвячена Героям, які поклали своє життя на шляху до повної незалежності України і патріотів, які відстоювали Україну на Майдані. На територія майданчика розміщені фотографії Героїв Небесної сотні, події київського і херсонського Майданів, фото воїнів-херсонців, які загинули в АТО. Комплекс встановлений в Міському парку, з боку вулиці Перекопськой (площа «Херсон фестивальний»).
В рамках даної акції, з нагоди Дня Прапора України, в 10.00, мешканцям Херсона представлена книга «Хронологія мужності 2014 - 2015». Перше видання книги про Героїв Херсона підготувала Херсонська облдержадміністрація. Книга о наших Героях міститиме інформацію у вигляді статті про військовослужбовців, які віддали своє життя за Україну в АТО і їх фото.
До першої книги увійдуть 50 статей і фото. Участь в підготовці книги взяли журналісти, фотографи і художники Херсона на волонтерській основі, які і працювали над обкладинкою і змістом книги. Книга буде надрукована в 1000 екземплярах. Видання першої книги профінансувало управління культури облдержадміністрації, департамент по питаннях внутрішньої і інформаційної політики облдержадміністрації, а також небайдужі херсонці.
Після зазначених святкових заходів присутні, в рамках обласної акції «Свято вишиванок» - парад вишиванок. Рушили на набережну (площа Тутушкіна), де городяни та гості міста мають можливість ознайомитися з виставкою робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва і подивитися концертно-розважальну програму.
Фото звіт додається) 
Інтернет - видання «Наш Херсон» поздоровляє всіх із Днем Прапору України та бажає НАМ мирного неба.











Категория: Новости Херсонщины | Просмотров: 315 | Добавил: khersoninfo | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar