Главная » 2016 » Январь » 5 » Сергій Ромась розповів про відбір кадрів в обласній прокуратурі
12:56
Сергій Ромась розповів про відбір кадрів в обласній прокуратурі

Як повідомив прокурор Херсонської області області Сергій Ромась, з 15 грудня відповідно до Закону України «Про прокуратуру» розпочали свою роботу нові місцеві прокуратури. Їх новообрані керівники пройшли складний шлях відбору.

Завдяки власним знанням та професійним навичкам вони змогли довести свою компетентність та вибороли право очолювати новостворені прокуратури. У процесі реорганізації з 20 прокуратур районного рівня в області створено 5 місцевих прокуратур. Для обрання їх очільників, вперше було проведено 4-рівневий конкурс, який складався з тестувань на знання правової бази, логічних здібностей та психологічний тест. Останнім етапом для кожного з 16 найкращих претендентів стала співбесіда з конкурсною комісією. Своє бажання зайняти керівні посади в місцевих прокуратурах Херсонської області виявили 127 осіб, серед яких були як ті, що працювали в структурі органів прокуратури до реформування (близько 90 кандидатів), так і зовнішні кандидати (близько 40осіб).

За результатами тестувань та співбесід, (які, до речі проводились відкрито і публічно, і всі бажаючі мали можливість в режимі он-лайн стежити за процесом відбору)за рекомендацією конкурсної комісії, Генеральний прокурор України на посади керівників місцевих прокуратур Херсонської області призначив: Коваленка Андрія Олександровича - керівником Херсонської місцевої прокуратури; Нікітіна Віталія Сергійовича-Бериславської місцевої прокуратури; Первака Сергія Васильовича - Генічеської місцевої прокуратури; С'єдіна Дмитра Володимировича- Каховської місцевої прокуратури; Короля Олександра Леонідовича-Новокаховськоїмісцевої прокуратури.

"Це дійсно найсильніші постаті в прокуратурі Херсонської області, які не лише показали високий рівень професіональної підготовки, а й проявили неабияку кмітливість, здатність оперативно діяти в неординарних ситуаціях" - зауважив Сергій Ромась.

"Багато вирує думок щодо родинних зв'язків окремих керівників, лобіювання їх окремими високопосадовцями, а також щодо їх некомпетентності та непорядності. Це все нісенітниці. Я підтримую вибір конкурсної комісії та керівництва Генеральної прокуратури України. Впевнений, що ці керівники достойно виконуватимуть поставлені перед ними завдання. Це досвідчені професіонали, про що говорять досягнення на попередніх посадах. Це підтверджено і результатами тестувань. Водночас, якщо хто з Вас володіє певною негативною інформацію щодо протиправної діяльності цих осіб, прошу повідомляти мене особисто", - відмітив прокурор Херсонської області. . 

Також, Сергій Ромась додав: "Призначення перших заступників і заступників вже входило до компетенції прокурора області, у зв'язку з чим мною було призначено 15 заступників керівників місцевих прокуратур. Всі вони є лідерами тестування і були рекомендовані комісією, яка проводила співбесіду"
.

Категория: Новости Херсонщины | Просмотров: 495 | Добавил: khersoninfo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar