Главная » 2015 » Август » 20 » Чорнобильці вимагали соцзахисту
15:58
Чорнобильці вимагали соцзахисту
Сьогодні, 20 серпня на площі Свободи учасники ХОО Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» провели акцію, під час якої вимагали:
1. Прийняти постанову Кабінету Міністрів України про поліпшення пенсійного забезпечення інвалідів-чорнобильців та відновлення до 30-х роковин Чорнобильської трагедії норм статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (в редакції, що діяла до 01.01.2008 року - згідно з рішенням Конституційного Суду України від 22.05.2008 року №10-рп) про призначення пенсій інвалідам-чорнобильцям не нижче, ніж 10, 8, 6, прожиткових мінімумів відповідно для І, II, III груп інвалідності.
2. Ініціювати законопроекти про посилення захисту вдів учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, а також дітей ліквідаторів, евакуйованих і відселених після досягнення ними повноліття.
3. Відновити бюджетну програму забезпечення житлом осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
4. Скасувати 15-ти відсотковий податок з пенсій чорнобильців, а також з працюючих інвалідів-чорнобильців.
5. Докорінно поліпшити забезпечення чорнобильців лікарськими засобами та виробами медичного призначення, а також забезпечити належне лікування в медичних закладах.
6. Прийняти рішення щодо забезпечення інвалідів-чорнобильців необхідними автотранспортом.
7. Прийняти погоджений з всеукраїнськими громадськими чорнобильськими організаціями план заходів з відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії.






Категория: Новости Херсонщины | Просмотров: 311 | Добавил: khersoninfo | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar